prinsessanella

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2011

It´s gonna be a long night

Av Annika - 23 oktober 2011 17:30

Tidigare ikväll så kommenterade jag skrattande att Ella njuter av att mumsa lördagsgodis på kvällen men att mamman och pappan lär få vara vakna hela natten efteråt. Hade jag bara vetat så hade jag inte skrattat. Inte heller hade vi låtit henne äta allt sitt godis efter klockan 18:00 för nu sitter vi här.

Hon är skyhög i sitt blodsocker! Vi har primat om infusionssetet, infarten verkar vara som den ska och ändå svarar hon inte alls på korrigeringarna. 

Nu är klockan strax efter 01:00 och senaste sticket visade på 17,7!!

Det är ett jäkla övervägande om hur vi ska handskas med det då vi också av tidigare erfarenhet vet att hon kan sjunka väldigt snabbt när hon väl börjar svara på insulinet.

Så nu sitter vi här... 20 min kvar innan vi kan ta nästa beslut. Tror att det blir en lång natt! Och vi har bestämt oss; i det här huset äter vi godis på dagtid! 

 
 
 
 
 

Antal kommentarer: 4

 
 

2011-10-23 11:12:41 - Veronica arbor_vitae82@hotmail.com

Jättefin blogg! :-) Är dock lite nyfiken till varför lördagsgodis.. Har en i familjen med diabetes och vet att råden inte är riktigt så stränga som förr vad gäller kosten, men det verkar så "dumt" att ge sött när man vet hur det påverkar blodsockret. Förstår att det är en kär vana med lördagsgodis men sockerfritt godis, hemmagjort godis (där man vet vad som är i och mindre socker). Menar inget illa, undrar mest.. Nyfiken. Ni kämpar på bra!!
 
 

2011-10-23 21:52:32

Hej! Kul med respons :-)
Svaret på varför vi ger henne lördagsgodis är enkel! Hon är 4 år och har just fått diabetes. Livet har verkligen ställts på ända och det är mycket som blivit förändrat till det sämre i hennes ögon. Vi har inte mage att plocka bort även lördagsgodiset som hon alltid sett fram emot. 
Vi byter ut en del mot sockerfritt och försöker sakta men säkert att övergå till andra alternativ för att förhoppningsvis kunna sluta helt med godis på lördagar. 
Som tur är så går det ju att medicinera för allt hon äter inklusive godis. Man måste bara lära sig hur just hennes kropp och blodsocker reagerar på allt hon äter. Man får ta allt i små steg.(flower)
 
 

2011-10-27 09:00:08 - Tove Www.minasotabarn.blogspot.com

Hej! Ramlade just in här av en slump. 

Förstår att det är jobbigt, men ni kämpar på tappert! Det kommer att bli vardag även av detta!

Vad det gäller det här med godis och andra sötsaker. Jag vet ju att det finns lika många förhållningssätt som det finns familjer med diabetes. Och man måste ju hitta det som funkar för sin egen situation! 

Vårt absoluta mål är att grabbarna ska känna sig som alla andra i den mån det går (3 och 5 år, diabetes ca 2,5 år på båda) Vi tycker att det är självklart att de ska ha lördagsgodis, men under rätt omständigheter. T.ex en vanlig tablettask. Lätt att dosera med en faktiskt mängd, och rätt på maten. Och förlängd bolus. Vi vill lära grabbarna att de kan äta "vad de vill" men det måste skötas på rätt sätt. Sen är det klart att det finns lättare alternativ. En skål med popcorn har förgyllt många lördag kvällar.
 
 

2011-10-28 18:33:07

Tack Tove! Det är så skönt att höra att fler tänker lika som oss. Då är det kanske inte helt fel ändå :-)
Har läst på din blogg och det ger oerhört mycket stöd att läsa om andra i samma situation, tack!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 30 september 2015 23:13

Nu har hon äntligen fått sin nya slanglösa Omnipod och det känns som ett nytt kapitel i vår diabetesbok. Den skänker Ella så mkt mer frihet. Nu slipper hon "klumpen" runt midjan som studsat och varit i vägen vid lek och stoj. Och äntligen kan hon ha ...

Av Annika - 8 juni 2015 09:45

En vecka kvar till sommarlov! Ella är ivrig som alla andra barn. Jag minns själv hur förväntansfull man var inför sommarlovet :-) Denna sommar har vi inga planer på att kajka Sverige runt med husvagn utan tänker oss en lite mer stillsam semester. V...

Av Annika - 9 mars 2015 01:36

Ella har fått en alldeles egen CGM. Vårt försäkringsbolag bekostade sändare och mottagare medan sjukhuset står för förbrukningsmaterialet. Vilken känsla! Vilket framsteg! Och inte nog med det. Vi har även börjat använda oss av Nightscout och jag ska ...

Presentation


PrinsessanElla
har nu hunnit bli en sjuåring som debuterade i Diabetes Typ1 i augusti 2011. Den här bloggen handlar om vårt liv efter att det ställts på ända.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Arkiv

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards