prinsessanella

Direktlänk till inlägg 30 september 2015

Omnipod

Av Annika - 30 september 2015 23:13

Nu har hon äntligen fått sin nya slanglösa Omnipod och det känns som ett nytt kapitel i vår diabetesbok. Den skänker Ella så mkt mer frihet. Nu slipper hon "klumpen" runt midjan som studsat och varit i vägen vid lek och stoj. Och äntligen kan hon ha vilka kläder hon vill utan att behöva tänka på att "klumpen" gör att det ser konstigt ut eller att hon inte ska kunna få fram den på ett smidigt sätt när hon ska ta insulin. Inte är det så roligt att börja klä av sig ex. en byxdress i matsalen för att få fram pumpen.

Fjärrkontrollen/handenheten som vi nu ger insulinet med är toppen! Numer behöver vi inte ens störa Ella i det hon håller på med för att kunna ge henne en måltidsbolus eller en korrigeringsdos. Vi sköter detta i hennes närhet medan hon kan ägna sig åt andra viktiga saker. 

Som vanligt är Ella väldigt intresserad av att lära sig det som har med hennes sjukdom att göra. Även denna nya pump har hon lärt sig med stormsteg och hon är fantastiskt lättlärd. Vi är så stolta över vår tjej.

Nästa stora fördel är att den är så otroligt mycket enklare att byta. Den byts med 72h mellanrum och larmar en timme innan det är dags. Vi har tom. fått Ella att byta den utan bedövningssalva vilket gör att livet slipper "pausa" i väntan på bytet. Bedövningssalvan skall verka i 90 min och lyckades allför ofta klaffa med betydligt roligare aktiviteter. 


I höst har Ella fått en ny resurs i skolan. Det var förenat med en hel del oro när vi fick beskedet om att hennes tidigare resurs skulle sluta. Tjejen som var helt fantastisk och en otroligt stor trygghet för oss. Bland många ansökningar så lyckades vi hitta en tjej som nu visat sig vara ännu en riktig klippa. Oj, vad vi är lyckliga över att Ella har resurs i skolan. Jag vet inte hur vi skulle ha klarat oss annars. Ömsom högt, ömsom lågt blodsocker med allt däremellan. Det är en fantastisk trygghet att ha någon som är där för Ella. Som observerar, tänker, agerar och följer upp. Det borde vara en regel att alla barn med diabetes skulle ha en resursperson. 

Ella har haft en lång tid med alltför högt blodsocker och nu i höst så tvärvände det plötsligt. Nu har det varit långa veckor med mycket pressat socker och många känningar. Det blir såklart tungt för Ella och hennes kropp. Från att ha varit väldigt svårt att få ner blodsockret så är hon nu helt plötsligt otroligt insulinkänslig. Det finns verkligen ingen mall att gå efter och vi kliar oss frågande i huvudet mest hela tiden. Diabetes är en klurig sjukdom! Nästintill omöjlig att förstå sig på.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 8 juni 2015 09:45

En vecka kvar till sommarlov! Ella är ivrig som alla andra barn. Jag minns själv hur förväntansfull man var inför sommarlovet :-) Denna sommar har vi inga planer på att kajka Sverige runt med husvagn utan tänker oss en lite mer stillsam semester. V...

Av Annika - 9 mars 2015 01:36

Ella har fått en alldeles egen CGM. Vårt försäkringsbolag bekostade sändare och mottagare medan sjukhuset står för förbrukningsmaterialet. Vilken känsla! Vilket framsteg! Och inte nog med det. Vi har även börjat använda oss av Nightscout och jag ska ...

Av Annika - 3 oktober 2014 22:11


Jag läste ett gammalt inlägg om Hur struligt vi haft det med att få till kolhydraträkningen. Efter debut så fungerade det bra under en tid men sedan fallerade alltihop. Vi fick under flera år ägna oss åt kvalificerade gissningar till varje måltid o...

Presentation


PrinsessanElla
har nu hunnit bli en sjuåring som debuterade i Diabetes Typ1 i augusti 2011. Den här bloggen handlar om vårt liv efter att det ställts på ända.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015
>>>

Arkiv

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards