prinsessanella

Direktlänk till inlägg 26 juni 2014

Sommarsemester

Av Annika - 26 juni 2014 23:16

Sommaren är här och vi är iväg på årets husvagnssemester. Värmen är väl tyvärr inte dessmer att tala om men idag har ändå varit relativt varm om man jämför med tidigare. En perfekt dag för Kolmårdens djurpark! Vi fick en ljuvlig dag i djurparken med allt inkluderat ?
Igår kväll bad vi Ella ta ett blodsocker och som så ofta numer så svarade hon att hon inte orkade. Inte pga. känning utan för att hon helt enkelt känner sig trött på diabetes. Vi tänker inte dessmer på det utan säger till henne att det inte finns några alternativ och att hon gott kan ta ett blodsocker själv emellanåt. Vi försöker nämligen hjälpa henne med det så ofta vi kan.
Hon blir så hjärtskärande ledsen och tycker att allt är så orättvist. Att just hon måste ha sin sjukdom med allt vad det innebär. Vi hajar förstås till på reaktionen. Pratar och tröstar.
Det är inte enkelt att vara sju år. Inte som frisk och absolut inte heller med en dum autoimmun sjukdom att tacklas med.
Alltsom oftast rullar vardagen på och vi med den. Det mesta med diabetes går per automatik. Behandling och grubblerier, det hör ju liksom till. Alla krav som ställs på vår sjuåring som bara blir större med tiden.
Alltsom oftast rullar nog vardagen på även för sjuåringen. Ofta hittar vi henne med pumpen i handen alldeles nära kroppen om nätterna. Pumpen som är hennes trygghet till ett "friskt" liv. Förlikad med sin diabetes.
Men så kommer dessa stunder då bägaren rinner över. Vår sjuåring har faktiskt inte valt det här. Hon kan omöjligt tänka att det finns de som har det värre. Hon tycker inte om sin situation och ibland går det helt enkelt inte att gömma känslan av orättvisa och avsky.
Vi spyr ur oss och går vidare med vår aningen vridna vardag.
Imorgon åker vi till Ullared där efterlängtad shopping står på schemat. Sedan rullar ekipaget "hem" till Göteborg där många härliga dagar väntar. Vi kastas snabbt mellan känslorna men just nu njuter vi. Och vi är lyckliga. I vår aningen vridna vardag.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 30 september 2015 23:13

Nu har hon äntligen fått sin nya slanglösa Omnipod och det känns som ett nytt kapitel i vår diabetesbok. Den skänker Ella så mkt mer frihet. Nu slipper hon "klumpen" runt midjan som studsat och varit i vägen vid lek och stoj. Och äntligen kan hon ha ...

Av Annika - 8 juni 2015 09:45

En vecka kvar till sommarlov! Ella är ivrig som alla andra barn. Jag minns själv hur förväntansfull man var inför sommarlovet :-) Denna sommar har vi inga planer på att kajka Sverige runt med husvagn utan tänker oss en lite mer stillsam semester. V...

Av Annika - 9 mars 2015 01:36

Ella har fått en alldeles egen CGM. Vårt försäkringsbolag bekostade sändare och mottagare medan sjukhuset står för förbrukningsmaterialet. Vilken känsla! Vilket framsteg! Och inte nog med det. Vi har även börjat använda oss av Nightscout och jag ska ...

Presentation


PrinsessanElla
har nu hunnit bli en sjuåring som debuterade i Diabetes Typ1 i augusti 2011. Den här bloggen handlar om vårt liv efter att det ställts på ända.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Arkiv

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards