prinsessanella

Alla inlägg den 20 september 2012

Av Annika - 20 september 2012 15:14

Ella är ännu inte helt frisk men nu tänker vi att det börjat vända.

Första kuren med penicillin för öroninflammationen gav ingen effekt och så fort den avslutades så slog smärtan till med full kraft igen. Självklart på helgen och ett besök på akuten var ett faktum. Hon fick nu medicin som förhoppningsvis ska ge förväntad effekt denna gången. Trumhinnan har förmodligen gått sönder eftersom det kommit ut en del var och smärtan absolut har lättat. Kontroll av örat är bokad om sex veckor.

I måndags fick hon äntligen gå på dagis igen men när jag hämtade henne så visade det sig att hon hade varit hängig och klagat på ont i bröstet under större delen av eftermiddagen. Jag tänkte att det var någon form av påhitt från Ellas sida men när det bara blev värre och värre och hon tillslut nästan fick panik så vågade jag inte annat än att åka till akuten. 

De kollade EKG, CRP, lungor osv. men hittade inget och vi fick åka hem igen. 

Idag var tanken att hon skulle få börja på dagis igen men i natt så vaknade hon och klagade över ont i bröstet igen och var skållhet. Febern var tillbaks.

I morse vaknade hon av hunger och insulinkänning. Hon sa att hon ville kliva upp och äta för att sedan lägga sig och sova igen. Hon fick druvsocker och sedan frukost och när hon väl kommit ur känningen så hade hon glömt av tröttheten.

Sedan har dagen fortsatt med insulinkänningar. Lagom till lunch kom nästa. Och nu är det inte långt till middagsdags och hon har sin tredje känning. Det konstiga är att hon inte har fått något måltidsinsulin på hela dagen! Borde inte feber och infektion göra så att hon snarare blir hög eller är jag helt ute och cyklar?

Det har hur som helst varit lugna aktiviteter idag. Vi har pysslat med födelsedagskort till pappa som har födelsedag. Nu väntar vi på att mommo ska komma med ingredienser som hon handlat till oss så att vi ska kunna fixa en tårta. Och sedan hoppas vi att "vår" pappa kommer hem snart så att vi kan få ha lite kalas.

Förra veckans återbesök på barnkliniken blev avbokat av två anledningar; 1. Ella var sjuk. 2. Kändes meningslöst att utvärdera efter så pass kort tid med de nya inställningarna då hon dessutom haft infektion i kroppen hela tiden. Nytt försök nästa vecka. Då hade vi även tänkt vara med på en informationsträff som diabetessköterskorna på Barnkliniken ska hålla för förskolepersonalen i stan.

Bland annat så ska Ellas fröknar delta för en uppfräschning och en ny fröken behöver introduktion i diabetes. Det känns verkligen bra att de lägger tiden att gå på detta.

Nu är det dags att få färdigt middagen. PrinsessanElla sitter i soffan och väntar ut sin känning med två druvsocker och ett glas mjölk. Hennes mamma är också hungrig. Sedan väntar vi hem vårt födelsedagsbarn :-)



Tack och hej från oss!   





Presentation


PrinsessanElla
har nu hunnit bli en sjuåring som debuterade i Diabetes Typ1 i augusti 2011. Den här bloggen handlar om vårt liv efter att det ställts på ända.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Arkiv

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards