prinsessanella

Alla inlägg den 7 september 2012

Av Annika - 7 september 2012 21:48

Spenatpaj med rökt lax och creme fraiche. Ella var låg och mådde dåligt i väntan på middagen, fick druvsocker och en halv banan och åt sedan utan någon Bolusdos. När det var dags för fredagsmys en timme senare så var hon låg igen. Och sedan till kvällsfikat också.

När Jim gav henne insulinet till kvällsfikat så skrev hon rakt ut. När hon hade lugnat sig så förklarade hon att det kändes som att hon fick en stöt precis när medicinen kom. 

Snabbt på med trollsalva och sedan blev det ett sent knappbyte vilket vi brukar undvika in i det längsta. 


Och vad ska jag säga om senaste dagarnas uppdateringar? De småjusteringar som vi gjorde i samråd med Barnkliniken igår har än så länge inte gjort någon skillnad till det bättre.

Vi har gett bolusar precis som vanligt förutom till kvällsfikat där vi snarare tar i så vi nästan spricker ;-) Och ändå... i natt har nog varit en av de värsta nätterna. Vi gav nästan dubbel Bolusdos till kvällsfikat (märk väl att det då var fem gånger mer än enligt gårdagens nya beräkningar) och ändå gick det åt fanders. Hon reagerade förvisso på korrigeringsdoserna och gick ner lite under de två timmar som insulinet har verkan för att därefter stiga på nytt igen. Klockan 05:15 kollade jag sista gången och fick ett tillräckligt bra resultat för att våga somna på riktigt. 

Att vakna och kolla ett blodsocker mitt i natten är väl en sak men att lyckas skaka liv i sig själv tillräckligt för att kunna tänka logiskt och fatta ett riktigt beslut är inte helt självklart efter såååå många nätters tjorv. Inte konstigt man är lite "out of order" idag :-)

Vi har hur som helst tänkt ge det ännu en natt *suck* och om det inte blir någon förbättring så kommer vi att ta till det tunga artilleriet för nu pallar vi inte med mer sömnbrist *punkt*  


Presentation


PrinsessanElla
har nu hunnit bli en sjuåring som debuterade i Diabetes Typ1 i augusti 2011. Den här bloggen handlar om vårt liv efter att det ställts på ända.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Arkiv

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards