prinsessanella

Alla inlägg den 7 februari 2012

Av Annika - 7 februari 2012 20:33

Dagens besök på Barnkliniken...

Jag fick helt enkelt äta upp att jag berättade för Ella om blodproven som skulle tas så långt i förväg. Hon hade gott om tid att bygga upp en stor rädsla och det visade sig med besked.

Krokodiltårar rann ner för kinderna och hon skrek rakt ut i ren panik när blodproven skulle tas. 

Det var helt omöjligt och vi ville inte tvinga henne så det var bara att lägga ner i hopp om bättre lycka nästa dag.

Diabetessköterskan laddade ner all info från pumpen och blodsockermätarna som vi sedan gick vi igenom tillsammans med Ellas läkare Andrea. Inga konstigheter denna gången.

När vi sedan var redo att gå så hade plötsligt Ella bestämt sig för att ta blodproven. Hah, snacka om otippat!

Sagt och gjort. Det gick definitivt inte smärtfritt och vi hade svårt att få ut allt det blod som behövdes men tillslut så låg två fina röda rör på bordet.

HbA1c låg på 36 och ett sånt värde är verkligen lön för mödan! Provsvar på sköldkörtelproverna kommer i slutet av veckan och celiakiprovet får vi vänta på i två veckor. 

Imorgon ska Ella och Jim in som hastigast för att lämnna ett urinprov och ta ett blodtryck. 

Efter besöket skulle vi äta i matsalen på sjukhuset men det var stängt pga. kylan. Och då har det ändå gått från -40 grader till -23 grader. Istället valde Ella att vi skulle gå och äta pizza och så fick det bli. 

Våran modiga, modiga, superdundermodiga tjej!

Nu hoppas vi slippa blodprov ett bra tag framöver. Punkt

Av Annika - 7 februari 2012 00:12

Vi fick faktiskt iväg en överklagan på beslutet om vårdbidrag till Försäkringskassan och det känns riktigt bra! Vi har tagit hjälp av en advokat som för vår talan och vi hoppas att det ska ge oss större chanser. Sen har vi kanske inte något jättestort hopp om ett nytt beslut till vår fördel men det känns ändå så viktigt att kämpa för denna sak. För första gången känner jag ett starkt behov av att strida för en viktig fråga, för oss men också för alla andra familjer som kommer att gå i våra fotspår. Just nu känner jag att vi är redo att dra detta så långt det krävs men nu börjar vi med att avvakta den första omprövning. Nu håller vi alla tummar och tår!

Presentation


PrinsessanElla
har nu hunnit bli en sjuåring som debuterade i Diabetes Typ1 i augusti 2011. Den här bloggen handlar om vårt liv efter att det ställts på ända.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Arkiv

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards