prinsessanella

Direktlänk till inlägg 17 april 2012

En liten bit kaos tack!

Av Annika - 17 april 2012 18:55

Efter mycket trixande med blodsockerkontroller, dextrosol, akutmellanmål och avdrag på Bolusdoser så kunde vi tillslut inte ge Ella något insulin alls till måltiderna utan att hon direkt gick låg. I ungefär en vecka har hon endast gått på sin Basal som ger henne en viss mängd insulin fördelat över dygnets alla timmar och även det har gjort att hon gått låg vid vissa tillfällen.

Idag har hon varit första dagen på dagis efter fyra veckors semester och inte heller där har de gett henne några Bolusdoser. Trots detta så har blodsockret legat perfekt under dagen.

Efter samtal med Ellas diabetesläkare idag så har vi justerat ner hennes Basal en aning och imorgon ska vi räkna om 100-regeln som säger hur mycket 1E insulin sänker hennes blodsocker och 500-regeln som säger hur många kolhydrater 1E insluin räcker till.

Jim tog även kontakt med Johnny Ludvigsson som är pensionerad professor vid Linköpings Universitet och grundare till Barndiabetesfonden. Han har sedan 1970-talet bedrivit diabetesforskning och Jim har läst mycket om hans forskning sedan Ellas debut. 

Ellas situation har skapat otroligt många frågetecken och det känns viktigt att försöka få hjälp av kunniga människor. Till vår stora glädje så fick vi väldigt snabb respons av både Ellas diabetesteam och Johnny Ludvigsson.

Vi som väntat på att Ella ska komma ur remissionsfasen inser nu att vi hamnat i ett helt annat läge. Det är nog bara att ställa sig in på en turbulent tid med många kontroller, mycket huvudbry och en hel del förändringar. 

 
 
Ingen bild

Moster

17 april 2012 19:55

Vad sa Ludvigsson?

Annika

18 april 2012 20:29

Han efterfrågade provsvar från BDD-studien som Ella ingår i men vi har dessvärre inte fått dessa ännu. Ellas doktor har lovat att få fram dem till nästa återbeök i maj och då hoppas jag på en ny kontakt med Ludvigsson.

En liten förklaring till BDD-studien klippt från Barndiabetesfondens hemsida;
"BDD (Bättre Diabetes Diagnostik) är en nationell studie som startade år 2005, 95 % av alla barnkliniker deltar och idag är mer än 2 500 barn med i studien. Vi undersöker nyinsjuknade barn i diabetes för att öka förståelsen kring vilka faktorer som bidrar till att barn insjuknar i diabetes och varför sjukdomen blir allt vanligare. Vikt och ärftligheten för både typ 1 och 2 diabetes (genom frågeformulär och analys av gener för typ 1 och 2 diabetes) undersöks och jämförs med barn som insjuknade i diabetes för 25 år sedan."

Han bad även om att få publicera den här frågan i sin frågespalt i Barndiabetesfondens tidning eftersom det är en fråga som helt klart kan intressera många fler.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 30 september 2015 23:13

Nu har hon äntligen fått sin nya slanglösa Omnipod och det känns som ett nytt kapitel i vår diabetesbok. Den skänker Ella så mkt mer frihet. Nu slipper hon "klumpen" runt midjan som studsat och varit i vägen vid lek och stoj. Och äntligen kan hon ha ...

Av Annika - 8 juni 2015 09:45

En vecka kvar till sommarlov! Ella är ivrig som alla andra barn. Jag minns själv hur förväntansfull man var inför sommarlovet :-) Denna sommar har vi inga planer på att kajka Sverige runt med husvagn utan tänker oss en lite mer stillsam semester. V...

Av Annika - 9 mars 2015 01:36

Ella har fått en alldeles egen CGM. Vårt försäkringsbolag bekostade sändare och mottagare medan sjukhuset står för förbrukningsmaterialet. Vilken känsla! Vilket framsteg! Och inte nog med det. Vi har även börjat använda oss av Nightscout och jag ska ...

Presentation


PrinsessanElla
har nu hunnit bli en sjuåring som debuterade i Diabetes Typ1 i augusti 2011. Den här bloggen handlar om vårt liv efter att det ställts på ända.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Arkiv

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards